Meer huiseigenaren financieren energiebesparende maatregelen met NHG

Steeds meer huizenkopers die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, nemen daarin een bedrag op om hun huis energiezuiniger te maken. De groei van die groep steeg vorig jaar met maar liefst 31%.

Energiebesparing; glazen lamp staat op zijn kop gevuld met muntgeld en ernaast staan stapels muntgeld met een groeiend plantje
Nieuws
Datum: 27-07-2023

Vooral bestaande klanten van NHG maakten gebruik van de mogelijkheid om hun hypotheek te verhogen. Wie energiebesparende maatregelen neemt, mag namelijk meer lenen dan iemand die dat niet doet. Het gaat om een bedrag van maximaal € 9.000. Het maakt daarbij niet uit of het om een nieuwe of lopende hypotheek gaat.

Nul-op-de-meter

Wie ervoor kiest om een nul-op-de-meterwoning te realiseren, mag zelfs tot € 25.000 extra lenen. Er is ook een tussenvorm, waarbij het extra leenbedrag maximaal € 15.000 is. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

Energielabel

Uiteraard is de hoge energieprijs een belangrijke drijfveer voor huiseigenaren om hun woning te verduurzamen. Daarnaast is er steeds meer belangstelling voor een beter energielabel. Niet alleen om de maandlasten te verminderen, ook met het oog op een hogere waarde bij de eventuele verkoop van het huis.

Hoge huizenprijs

Toch is het totaal aantal NHG-hypotheken vorig jaar juist gedaald. De huizenprijs is hiervan de belangrijkste oorzaak. Van veel te koop staande huizen lag die in 2022 namelijk boven de grens van de Nationale Hypotheekgarantie.

Meer informatie

Heeft u plannen om uw woning te verduurzamen en overweegt u om uw hypotheek – met of zonder NHG – hiervoor te gebruiken? Neem dan even contact met ons op. We leggen u graag uit welke mogelijkheden u heeft.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag